A táborról

A szállás és környezete

A Nagyvázsonyi Táborozó egy balaton felvidéki gyerektábor a Bakony lábánál, pár kilóméterre a Balatontól, ami egy igazi falusi házból lett kialakítva. 2005 óta üzemel nyári táborként, erdei iskolaként valamint osztálykirándulások helyszíneként. Nagyvázsony község központjában lévő falusi kőház nagy udvarral, játékokkal, kézműves műhellyel és szabadidős helyiséggel várja a táborozni vágyó gyerekeket.

A gyerektábor területe 5.000 m2, 4 db 6 ágyas szoba (2 ebből 2 db pótágyazható egy-egy pótággyal) 2 db 2 ágyas szoba és egy 6 ágyas apartman áll rendelkezésükre, konyhával, étkezővel és nemenként elkülönített vizesblokkal.

20 főtől – 36 főig várjuk csoportok jelentkezését.

Pedagógusoknak különálló szállás!

Kedves vendégeink 30 féle változatos programból választhatják ki a kedvükre valót.


Programjainkról

Szabad levegős ismeretterjesztő programok és játékok

Balaton felvidéki erdei iskolánkban a gyerekek számára érdekes, őket motiváló szabad levegős oktatási módszereket alkalmazunk. Ehhez nagy számban sok színű szabadon választható programokat biztosítunk.

Gyermektáborunk minden évben egyéni jelentkezéses, különböző tematikájú heteket is meghirdet, amelyekre várjuk az országból – de külföldről is!:) – a családok gyermekeinek jelentkezését. Tematikus nyári táborainkra szülők írathatják be gyermekeiket a nyári szünidő idejére.

Mind a nyári tábor, mind az erdei iskola szakmailag megtervezett különálló program. Kérésükre szívesen elküldjük a részletes programtervet.

A gyermektáborunkban dolgozó pedagógusok és szakemberek gondoskodnak a programok szakszerű lebonyolításáról. A csoportokkal hozzánk látogató pedagógusoknak különálló szobát és egyedi kedvezményeket biztosítunk.


Nagyvázsonyról

Község a Kab-hegy alatt, a Balatontól 10 km-re

Nagyvázsony történelmi múltú község a Bakony déli részén az 599 méter magas Kab-hegy alatt, a Balatontól mindössze 10 km-re található. A látnivalókban gazdag település kiemelkedő épületegyüttesei számos múzeum mellett a Kinizsi Vár és a Zichy Kastély. Az egyedüli magyar alapítású szerzetesrendnek, a Pálosoknak is vannak itt nyomai, ugyanis Kinizsi Pál várkapitány több kolostort is építtetett a rendnek.

A település lovasiskolájáról és középkori lovasjátékairól messze földön híres.

A táj szépsége, a bakonyi levegő üdesége, az erdők nyugalmat árasztó hangulata teszi a helyet a kirándulni és táborozni vágyók paradicsomává.

Balaton felvidéki gyermektáborunk ebbe a gyönyörű környezetbe illeszkedik be.

A nagyvázsonyi Táborozó táborvezetője

Hódosi Ákos, táborvezető